Gyermek kezelések

Élettani támogatás

Számos esetben kisgyermekeknél is megjelenik az izmok, ínszalagok, belső szervek feszültsége vagy renyhesége; sebesülések, műtéti hegek keletkeznek rajtuk.

Bebizonyosodott, hogy az LPG kezelések számukra is hasznosak a vér- és nyirokkeringés fokozásában, a hegszövetek lágyításában és az összehúzódott rostok rugalmasságának elősegítésében.
 

Mentális támogatás

Felmérések szerint a gyermekek agresszív viselkedése kapcsolatba hozható a szorongással, a figyelemzavarral, az egymás közötti versengésekkel, kapcsolati vagy családi problémákkal. Az érintés fejlődésük kulcsfontosságú eleme: növeli a testtudatot, ellazítja az izmokat, elősegíti a fizikai, a motoros, a neurológiai és az intellektuális fejlődést. Segíti a mentális képek, pozitív érzések generálását, valamint előnyösen hat az anyagcserére és többek között az egyéb fiziológiai változásokra.

A masszázs elősegíti az önbizalmat, a relaxációt, a jó közérzetet és a szocializációt. Ezen kívül javíthatja a figyelmet, a koncentrációt és a társas kapcsolatokat.

Napi 5-10 perc masszázs szignifikánsan csökkenti az agresszív viselkedések arányát, tehát pozitívan befolyásolja a kisiskolás gyermekek viselkedését.

https://www.lpgmedical.com/en/massage-has-a-beneficial-impact-on-aggressive-behaviour-in-children/

Megosztás: