Bőrproblémák és limfödéma

Bőrproblémák kezelése

Bőrprobléma sok esetben kialakulhat (pl. hormonváltozás, környezeti hatások következtében), de számos esetben oka lehet a táplálkozás is, vagy akár egy konkrét ételallergia. A mélyebb szövetekben képződő elváltozásokat érdemes előzetesen kivizsgáltatni, az esetleges kiváltó okokat megszüntetni, így a felületibb kezelésekkel már szép eredmények érhetők el.

Az LPG kezelések pórustisztító hatásúak, az év bármely időszakában mellékhatás nélkül végezhetők. Eredményeként a kezelt felületen a vérellátás és a bőr saját regenerációs képessége a fokozódik, megnövekszik a természetes elasztin, hyaluron és kollagén termelés. Így a bőr üdébbé, rugalmasabbá válik. A kezeléseket őszi-téli időszakban hámlasztással lehet kiegészíteni, ami halványítja a korábban kialakult foltokat, megújítja a bőrfelszínt.

Az LPG Gyógyászati kezelésekkel olyan felületek, tünetek is eredményesen kezelhetők, amelyek a szépészeti (LPG Beauty®) protokoll esetében kizárásra kerülnek.

Heges felület esetén ld. Hegek és égési sérülések leírást.
 

Limfödéma kezelés

A limfödéma vagy más néven nyirokduzzanat egy olyan nyirokkeringési zavar, amely esetén a folyadék nem tud a sejtek közül elszállítódni, ezáltal a szövetközi térben felszaporodik és duzzanatot, ödémát okoz. Megjelenhet valamely más betegség (pl. sérülés, visszér, műtétek stb) következménye, velejárójaként is. Ilyenkor az egyik legfontosabb célkitűzés lehet a páciens életminőségének javítása. Az LPG Gyógyászati kezelések puhábbá tehetik a heges területet, segítik a folyadékelvezetést, a nyomás- és fájdalomenyhítést és a szövetek anyagcseréjének normalizálását, a vérkeringés fokozását.

Prof. Neil Piller (Flinders University, Adelaide, Dél-Ausztrália) tanulmánya szerint az LPG technika ugyanazt a hatást eredményezi, mint a manuális elvezetés, de a kezelési időt a felére csökkenti.

Megosztás: