Vincells Bor & Stílus, avagy a Bordívák titkos világa

Bor & Stílus

Van az a pillanat, amikor egy közös óvodai csúszdázás utólag nyer igazán értelmet. Két profi üzletasszony újbóli találkozásának lehettem tanúja, s bár a kamerám legnagyobb sajnálatomra épp nem volt nálam, a látvány még hosszasan elkísér. A zentai származású kutatóorvos és az ékszer designer egymás nyakába borulásával indult az este.

Vendégünk Csikósné Homolya Ágnes a világon egyedülálló, szabadalommal védett Vincells Borékszerek megálmodója és megvalósítója, aki építőmérnökként sok más tudományt hátra hagyva „szerelemprojektje”, a design ékszerek készítése mellett döntött. Az út, amin idáig jutott természetesen nem volt egyszerű. Hosszas próbálkozások előzték meg a megfelelő technológia kikísérletezését, majd szintén hosszas energiabefektetésbe került mindezek engedélyeztetése, gyártási folyamatának kialakítása és a brand kiépítése. Megtudtuk az est folyamán, hogyan nyerik ki a finomabbnál-finomabb és legkülönlegesebb borokból azokat az összetevőket, amelyekből elkészül a formába zárt szépség. Hogyan öntik ki, konzerválják, és helyezik ékszer formába a bor sajátosságait magában hordozó egyedi ékszereket. Ágnes elmondta: „Minden ékszer egyedi, hiszen az adott bor sajátos tulajdonságait hordozza magában. Tulajdonképpen minden ékszer a bor egyedi ujjlenyomata.”

És hogy mi az, ami öltöztet egy pohár boron és ékszeren kívül? A szalonest másik különleges vendége Ladányi Beáta és Sift Karina a Charmina brand megalkotói voltak. Az anya-lánya páros szintén más-más szakterület mellett döntött úgy, hogy stílustanácsadással és divattervezéssel kezdenek foglalkozni. Így adódott, hogy a Brilliant You estjén – báli időszak lévén – a gyönyörű alkalmi kollekciójuk bemutatására került sor. A ruhaköltemények szabásvonala, a finom szövetek összeválogatása, a magasan kiváló minőség mind-mind ámulatba ejtő hatást váltott ki a közönség körében. Ezek az estélyi ruhák felvéve igazán életre kelnek, megváltoztatják a viselője tartását, élénkítik belső kisugárzását, összhangba hozzák az egyén külső-belső harmóniáját. Mi magunk is elcsábultunk és néhány szatén, selyem csodát magunkra öltöttünk, természetesen a csodálatos borékszerekkel együtt, így a végére egy spontán divatbemutató is kialakult.

A remek hangulat kedvéért a gyönyörű borékszerek mellett a bor folyékony formáját is élvezhettük. A fogyasztáshoz kapcsolódó praktikákat, ajándékozási tippeket, valamint a felszolgálási módokat – exkluzív kristálypoharak bemutatásával – Ági ismertette.

Akit pedig a divat- és öltözködés világa érdekelt, annak Bea saját kezűleg dedikálta az Elegancia a gyöngyökön túl című könyvét.

A Charmina kollekció ruháiról itt olvashattok még: https://charmina.hu/charmina-fashion/

Köszönjük, hogy részesei voltatok a Brilliant You szépségszalon estjének és életünk részévé váltatok!

Megosztás: