Neked milyen cellulitod van?

Mi is a cellulit?
A cellulit, vagy más néven narancsbőr a bőr alatti kötőszövetben található lokális zsír- és méreganyag felhalmozódás, amely egyenetlenné teszi a bőr felszínét. Így a felület a narancs héjához hasonlít, innen ered az elnevezés. A serdülőkoron átesett nők több, mint 90%-át érinti, sok esetben nem számít kóros állapotnak.
Gyakran hallhatjuk azt a tévhitet, hogy a cellulittól a túlsúlyos emberek szenvednek. Azonban ez nem szabályszerű. Hiszen több olyan nő is rendelkezik cellulittal, akiknek normál vagy karcsú az alakjuk. A narancsbőr keletkezése ugyanis nem függ össze a túlsúllyal, hanem a rossz életmód eredménye.

Milyen cellulitom van?
Három cellulitfajtát különböztetünk meg:

  1. VIZES CELLULIT: Ezt a cellulitfajtát az elégtelen vér- és nyirokkeringés miatti vízvisszatartás okozza. Ebben az esetben a méreganyagok elvezetésére és a keringés újraaktiválására kell figyelmet fordítani.
  2. ADIPÓZ CELLULIT: Ez a típusú cellulit gyakran a túlsúly mellé társul. Természetes zsírbontás szükséges a kezeléséhez.
  3. FIBRÓZUS CELLULIT: Ettől a típustól nehéz megszabadulni, mert hosszú ideje jelen van, tömör és gyakran fájdalmas is. Ebben az esetben előbb a szöveteket kell felpuhítani, majd ezt követően kezdődhet meg a fibrózus cellulit eltávolítása.

A mechanikai kezelések – mint például az endermológia – azon a közös feltételezésen alapulnak, hogy a narancsbőr legfőbb oka a helyi vér- és nyirokkeringési zavar. Tehát, abban az esetben, ha a keringést sikerül fokozni az adott területen, könnyebben kivezetődnek a szervezet zsír- és méreganyagai, így a narancsbőrös felület simábbá válik.

Az LPG endermologie® egy speciális alakformáló masszázsrendszer, amely a vérkeringést és a nyirokkeringést élénkíti, erősíti és rugalmassá teszi a kötőszövetet, stimulálja és puhítja a zsírszövetet, ezzel párhuzamosan segíti a természetes zsírbontást és méregtelenítést. Visszaadja a bőr feszességét és sima, gödröcskéktől mentes felszínét.
Hatékonyan mérsékelhető vele a test körfogata. Klinikai tanulmányok szerint mindössze 3 alkalom után a cellulit 67%-kal! csökken helyet adva a simább és puhább bőrnek.

Az LPG kezelés kúraszerűen heti 2-3 alkalommal ajánlott. Fenntartó kezeléseket 2 hetente/havonta/2 havonta igény szerint érdemes végezni.

Mivel segíthető az LPG kezelés hatékonysága?
A kezeléseket testmozgással és tudatos étrenddel ajánlott kiegészíteni.
Mindezek mellett az LPG kifejlesztett olyan professzionális kozmetikumokat és táplálékkiegészítőket is, amelyekkel gyorsabban, hatékonyabban érhető el a kívánt eredmény olyannyira, hogy 1,5x-esére növelik a kezelések hatékonyságát.

A krémekről, kozmetikumokról, táplálékkiegészítő nutrikozmetikumokról kérdezd kolléganőink személyre szabott tanácsát!

Megosztás: