Búcsú a kellemetlen szőrszálaktól

A nők 70 százaléka valamely életszakaszában küzd az arcon megerősödött szőrzet problémájával. Sokan azt hiszik, csak velük fordul elő ez a kellemetlenség, miközben ez igen gyakori jelenség. Sok esetben hormonváltozás hatására erősödik meg az arcszőrzet. Általában a bajusz, állvonal, pajesz területe érintett. Ezek szőrtelenítés szempontjából a legmakacsabb területek és valóban türelemre van szükség a tartós megoldáshoz.

A szőrtelenítő krémek, epillátorok, a rendszeres borotválás, csipeszezés nagy mértékben hozzájárul a szőrszálak megerősödéséhez, illetve a bőr roncsolásához. Ezért más megoldás javasolt.

A legmodernebb orvosi vizsgálatok szerint az európai bőrtípus esetében a szőrtelenítés egyik leghatékonyabb módszere a dióda lézer. Pontosan irányítható, koncentrált, nem károsítja a környező szöveteket, szőke szőrszálak esetében is hatékony és a hűtés eredményeképp fájdalommentes. A mai csúcstechnológiás lézerek már jóval kíméletesebbek, mint a több évtizede piacon lévő társaik.

Nem árt tudni, hogy teljesen végleges és 100 százalékos módszer nincs, hiszen a szőrzet folyamatosan termelődik. A kezelés után azonban sokkal kevesebb, fakóbb, ritkább szőrszálakra lehet számítani, amik lassabban jönnek a felszínre.

Forrás: HV

Megosztás: